Trziste zlata i srebra sve vise u porastu

Trziste Zlata I Srebra Sve Vise U Porastu

Americki gunvernersredisnje banke FED BenBernanke nedavnoizjasnjava ...More
Americki gunvernersredisnje banke FED BenBernanke nedavnoizjasnjava vrlo drasticnepothvate u monetarnojpolitici koji su bilinajavljeni od stranevijeca direktora FED-anesto ranije u pismenojizjavi za javnost. Naime,radi se o specjelnimmjerama koje su pojedinianaliticari vecproglasili potezom bezpresedana u proslosti. Less

Trziste zlata i srebra sve vise u porastu

to get instant updates about 'Trziste Zlata I Srebra Sve Vise U Porastu' on your MyPage. Meet other similar minded people. Its Free!

X 

All Updates


Overview:
Americki gunverner sredisnje banke FED Ben Bernanke jucer je pojasnio prilicno drasticne pothvate u monetarnoj politici koji su vec najavljeni od strane vijeca direktora FED-a nesto ranije u izjavi za javnost. Zapravo, radi se o posebnim mjerama koje su pojedini analiticari vec proglasili potezom bez presedana u povijesti.
Description:

Americki gunverner sredisnje banke FED Ben Bernanke na konferenciji je pojasnio poprilicno drasticne zahvate u monetarnoj politici koji su vec najavljeni od strane vijeca direktora FED-a nesto ranije u pismenoj izjavi za narod. Zapravo, radi se o specjelnim mjerama koje su pojedini analiticari vec proglasili potezom bez presedana u proslosti.

Trziste plemenitih kovina odmah je odgovorilo na tu izjavu, pa je cijena zlata u svega nekoliko minuta skocila na razinu iznad 1.770 USD, dok je cijena koja je bila izrazena u EUR, ostvarila novi povijesni rekord.

Od svih najavljenih mjera, posebno su vrlo znacajne dvije, koje nisu vrlo znacajne samo za americko gospodarstvo, nego i stanje ekonomije diljem svijeta, pa tako i naravno u RH. Te ce mjere imati dugorocne posljedice i na svjetski monetarni sustav. U nastavku vise informacija zlato cijena.

Kamatne stope na kredite ce ostati na razini od oko nula posto najmanje tamo do sredine 2015. godine. Na pocetku godine bilo je najavljeno da ce kamate na toj razini ostati do samog kraja 2014, sto znaci da ce se iznimno labava monetarna politika nastaviti najmanje sest mjeseci duze nego sto je to bilo predvideno.

Politika kvantitativnoga oslabljivanja americkoga dolara vise nece biti ogranicena kao sto je to bilo do sada slucaj. Lideri americke glavne banke do sada je vremenski i kolicinski ogranicavalo kolicinu novca stvorenog ni iz cega koji se ubrizgavao u svjetski monetarni sistem. No iako, Premda, Medutim, sada ce se taj proces nastaviti bez ogranicenjalimitiranja, sve dok se ne dosegnu odredeni politicki ciljevi.

Bernanke je najavio da ce sredisnja banka FED iz primarne emisije otkupljivati vrijednosnice temeljene na vrijednosti kredita za nekretnine u vrijednosti od 40 mil americkih dolara svaki mjesec.

Odmah nakon takve objave za medije sa sastanka vijeca direktora FED-a, nisu samo cijene plemenitih kovina porasle. Pozitivno su reagirali i ulagaci. Svi vodeci dionicki i obveznicki indeksi dobili su na vrijednosti izmedu jedan i dva posto.

Komentirajuci zadnju odluku njemackoga ustavnog suda, analiticari Commerz banke u redovitome izvjescu klijentima istakli su kako ce mjere Europske sredisnje banke i Europskoga stabilizacijskog mehanizma prouzrociti novu poplavu vrlo jeftinoga novca u monetarnom sistemu tzv. staroga kontinenta, sto ce inflaciju uciniti sve vjerojatnijom u srednjorocnom ili dugorocnom razdoblju.

Kratkorocno gledajuci, ipak, mjere sto su ih najavili europski politicari i sredisnji bankari u izvjesnome smislu smanjuje mogucnost da bi americka sredisnja banka u iducih nekoliko tjedana mogla najaviti novi krug kvantitativnog oslabljivanja dolara. Analiticari smatraju kako ce FED najprije pazljivo razmotriti ucinke novih europskih mjera, i tek ce potom donijeti odluku o daljnjim potezima kao sto su najpovoljniji otkup zlata.

Srebro je slijedilo pokrete cijene zlata, dosegnuvsi neposredno nakon objave njemackoga ustavnog suda 34 dolara i 14 centi za uncu, da bi mu potom cijena pala za nesto vise od jedan posto, zaustavivsi se na 33 dolara i 9 centi za uncu.

Posted on: 10:23 AM - 09 Oct 12

Trziste zlata i srebra sve vise u porastu
Trziste zlata i srebra sve vise u porastu page created by Joane Lehrfeld
 Write a comment   |   Share this

  |  Cancel
All
Posting your question. Please wait!...


About

Americki gunverner sredisnje banke FED Ben Bernanke nedavno izjasnjava vrlo drasticne pothvate u monetarnoj politici koji su bili najavljeni od strane vijeca direktora FED-a nesto ranije u pismenoj izjavi za javnost. Naime, radi se o specjelnim mjerama koje su pojedini analiticari vec proglasili potezom bez presedana u proslosti.
No messages found
Suggested Pages
Tell your friends >
about this page
 Create a new Page
for companies, colleges, celebrities or anything you like.Get updates on MyPage.
Create a new Page
 Find your friends
  Find friends on MyPage from